Anambasöarna i Provinsen Riauöarna ligger cirka 150 nautiska mil nordost om Ön Batam samt från grannlandet Singapore och är ett orörd tropiskt paradis i södra delen av Sydkinesiska havet. Anambas och ännu längre norrut, Natunaöarna, utgör indonesiens nordligaste gräns.

Bland de många öarna i Anambas skärgård sticker Bawah ut som en favoritdykdestination samt en exklusiv lyxig tillflyktsort som erbjuder den perfekta lugnet bort från det moderna stadslivets liv och rörelse.

Bawah Island kryllar av färgglada fiskar och andra unika havsdjur samt orörda korallrev och röstades fram först bland Asiens fem främsta tropiska paradis som valts ut av CNN.com och överträffade populära Koh Cang (i Thailand), Langkawi (Malaysia), Halong Bay (Vietnam) och Similanöarna (Thailand). För sin enastående skönhet kallades ön till och med Maldiverna i Anambas.

Bawah själv är en del av ett kluster av 5 öar med Bawah som den största och de 4 öarna som heter Sanggah, Murbah, Lidi och Elang. Dessa fem öar bildar en oval blå lagun. Vid lågvatten förbinder öarna till synes ganska gränslöst, eftersom den vita sanden och reven tillsammans länkar för att skapa en landbro som skiljer lagunen från det öppna Sydkinesiska havet. Lagunen erbjuder den perfekta snorklingsupplevelsen med fantastisk undervattens prakt. Lagungolvet är också platt vit sand, dekorerad med rev av olika färger och storlek och skolor av fisk som är tydligt synliga även från ytan.

En lyxig exklusiv resort som heter Bawah Private Island, är planerad att öppna på ön i mitten av 2017, vilket garanterar bekvämligheter och fullständig upplevelse för turister. En lekplats på över 300 hektar, 3 kristallblå laguner, 13 pulvervita stränder, frodig djungeltak för vandring och ännu viktigare en filosofi om miljö- och bevarandepolitik. Bawah Private Island är ett kärleksprojekt för att integrera människor med naturen och kommer att sätta riktmärket för framtida destinationer runt om i regionen.

Med rutten som “mindre betyder mer” accepterar Bawah Private Island bara högst 70 gäster samtidigt. Med 35 Safari Tented Villas ger boendet dig avskildhet i ditt eget utrymme men inbjuder dig också att njuta av naturen som omger Bawah Island. Från 3 trädgårdsvillor som omfamnar dig i grön flora, till 21 strandvillor med utsikt över lagunerna och 11 vattenvillor som fångar otrolig soluppgång och solnedgång.

Så här tar du dig dit:

Om du vill besöka dessa öar måste du vara säker på att ha gott om tid till ditt förfogande eftersom de ligger ganska långt ute i Sydkinesiska havet och bort från de flesta andra indonesiska öarna. För att nå Anambas med flyg måste du flyga till Tanjung Pinang, huvudstad i Provinsen Riauöarna, som ligger på ön Bintan. Garuda Indonesia och Lion Air flyger dagligen till Tanjung Pinang från Jakarta och andra huvudstäder. Från Tanjung Pinang betjänar Xpress Air flyg till Mataks flygplats på ön Matak, som är anambasöarnas största flygplats. Flygningarna går två gånger i veckan, måndagar och lördagar. Från Matak flygplats måste du fortfarande ta en båt till Tarempa, som är huvudstad i Anambasöarna Regency. Från huvudhamnen i Tarempa kan du hyra en motorbåt för att ta dig till Bawah Island.