En perfekt blandning av turkos och blått hav som sträcker sig så långt ögat kan se. Känn den lugnande viskningen som vindbrisen när du beundrar det hjärtformade stimet, kärleken är i luften här på Pulo Cinta.

Fall in Love All Over Again on Pulo Cinta in Gorontalo

Beläget behagligt utanför Tominibuktens kust i Gorontalo-provinsen i norra delen av ön Sulawesi, betyder Pulo (eller Pulau) Cinta bokstavligen kärlekens ö. Du kanske inte märker det direkt, men om du tittar uppifrån eller genom linsen på en drönarkamera, bildar stim i denna lilla bit av en himmel formen av ett hjärta – som om Moder Natur skulpterade den universella symbolen för kärlek. Pulo Cinta fick också sitt namn från en lokal legend som liknar Shakespeares Romeo och Julia.  Historien säger att under den holländska kolonialtiden blev en prins från kungariket Gorontalo kär i en dotter till en holländsk köpman. En berättelse om förbjuden kärlek, de två turturduvorna från de motstridiga sidorna skulle komma till den lilla ön bara för att vara med varandra. Pulo Cinta var deras hemliga flykt, en plats för kärlek mitt i blodsutgjutelsen och det våldsamma kriget.

Idag kan lovebirds från hela världen uppleva den ultimata romantiska tillflyktsorten på Pulo Cinta Eco Resort, en härlig resort byggd på ön som tar formen av ett hjärta. Resorten öppnade i slutet av 2015 och består av 15 lyxiga trävillor byggda på styltor över det kristallklara grunda vattnet, som omger den centrala sandbanken. Ansluta dessa villor (liksom huvudbryggan) är en trä “kärlek” bro. Vakna upp till den majestätiska soluppgången och det milda ljudet av lugna vågor, det förtrollande panoramat är en magisk känsla som sällan finns någon annanstans.

Fall in Love All Over Again on Pulo Cinta in Gorontalo

Pulo Cinta är en perfekt plats för att fira kärlek och ligger bland de 23 bebodda öarna vid Tomini Bay, en dold pärla i Norra Sulawesi. Här kan du njuta av din tid på den varma vita sandstranden eller utforska det magiska undervattensundret, som är en del av världens dyrbara koralltriangel. Pulo Cinta är omgiven av fantastiska dykplatser i orörda förhållanden. Bland de många platserna har Salvador City Dive Sites olika typer av de unikt formade Salvador Dali korallerna. Mitt i lugnet kan du se på miljontals stjärnor som målar natthimlen och fördjupa dig i universums underverk.

Fall in Love All Over Again on Pulo Cinta in Gorontalo

För par som vill bli förälskade igen är detta definitivt platsen att vara. Kärleken är alltid i luften i Pulo Cinta.

Ta dig dit:

Det finns över 30 dagliga flyg från Jakarta till Jalaludins flygplats i Gorontalo. Alternativt erbjuds internationella flygningar till Manado, huvudstaden i norra Sulawesiprovinsen. Därifrån kan du ta anslutande flyg till Gorontalo.

Pulo Cinta Eco Resort erbjuder exklusiva flygplatshämtningar som tar dig från flygplatsen genom Boalemo Regency på 2 timmars resa innan du avgår med båt till resorten i Boalemos hamn.