Garuda Wisnu Kencana Park, helt enkelt känd som GWK, ligger på Bukithalvön, kalkstensplatån med vacker och lugn park södra Bali. Kulturparken är tillägnad att omfamna såväl som bevara för konst, kulturella och andliga aspekter av ön Bali. Denna park ligger i 250 hektar och blir en av favoritplatserna för konst & kulturföreställningar, utställningar och konferenser. GWK erbjuder en fantastisk utsiktsplats för turister att tillbringa dagen med att njuta av spektakulär solnedgång.

Huvudikonen är det otroliga monumentet Garuda Wisnu Kencana , den högsta och största moderna statyn med 120 meter hög och 64 meter bredd, konceptualiserad av Nyoman Nuarta, en Indonesiens finaste moderna skulptörer. Statyn föreställer den hinduiska guden Vishnu som rider upp på sitt bevingade berg Garuda. Vishnu anses vara medlem i hinduismens heliga treenighet tillsammans med Shiva och Brahma. Han är vaishnaismens viktigaste Gud, den största hinduiska sekten. Garuda är en fågelvarelse från hinduisk mytologi som har en blandning av örn och mänskliga egenskaper. Garuda Wisnu Kencana staty omgiven av mer än 60 hektar kulturpark.

Båda projekten initieras av Garuda Wisnu Kencana Foundation med visionen att bli landmärket för Balis världsberömda turistmål. GWK erbjuder nu ett antal anläggningar som är idealiska för olika typer av evenemang både lokala och internationella.

Det kommersiella komplexet matar och underhåller Garuda Wisnu Kencanas besökare ett sådant högsta markområde på Wisnu Plaza, kulinarisk och shoppingstig på Street Theatre, huvudplatsen Lotus Pond, traditionell balinesisk prestanda på Amfiteater, Indraloka Garden, Tirta Agung där urvalet av Vishnu’s hand ligger här, liksom Boutique & Souvenir butiker som har helt satt. Besökare kan också dela sitt minnesvärda ögonblick med balinesisk traditionell outfit i GWK Photo Studio. GWK kan vara utmanande område att täcka. Om du inte har tillräckligt med tid eller energi för att gå runt, ta en “Segway” framåt tvåhjulsfordon och försök glida runt i området. Den natursköna restaurangen Jendela Bali är öppen för affärer och erbjuder äkta balinesisk mat och daglig underhållning, medan en ny extra restaurang, The Beranda, serverar en allt-du-kan-äta-buffé med utsikt över Jimbaran Bay.

Ta dig dit

Garuda Wisnu Kencana (GWK) Cultural Park ligger i Ungasan, Badung Regency eller cirka 10-15 minuters bilresa från Balis internationella flygplats Ngurah Rai, 25 minuters bilresa från Kuta. En pendelbuss tur och retur avgår från Denpasar City till en kostnad av 3 500 IDR för en resa. Ett besök i Garuda Wisnu Kencana Park kan ordnas med en lokal resebyrå eller ditt hotell. Öppet dagligen från 08:00 till 22:00.