Ön Kanawa, bara cirka 15 km från den växande fiskarstaden Labuan Bajo på Flores, är kantad av en bädd av korallrev som kryllar av färgglada fiskar runt omkring. Dess turkosa vatten är exceptionellt lugnt och klart. Simning och snorkling är de flesta poular familjeaktiviteter här. ner i havet från bryggan och träffa fiskskolor som grumlar styltarna. Timmar skulle passera så tyst som du är upptagen med alla dessa strandaktiviteter.

Ön Kanawa har två utbuktande kullar med fantastisk panoramautsikt från sin kulle. Ön täcker bara 32 hektar eller mindre än 80 hektar mark och är ett gömställe från det dolda, men ändå så nära den spirande hamnen Labuan Bajo. Detta kan vara den enda resortklassservicen som passar backpackers budget.

Rp 250 000 bungalows per natt på Kanawa kan bara vara den perfekta basen för dig att börja utforska hela, eller en del av Komodo National Park. Det finns inget du kan göra på ön, förutom allt som vattnet och marken i nationalparken runt den har att erbjuda. Observationen av Komodovaranen, vattenbufflarna i Rinca, de manliga och kvinnliga palmerna, savannen på Monkey Mountain i Rinca och nationalparkens natursköna landskap är lika häpnadsväckande. Dessutom ligger dykning och snorkling i kristallklart vatten bara en kort promenad bort när du bor på Kanawa istället för Labuan Bajo.

Bland gles strandvegetation som växer mellan en stenig kulle och turkosvatten är den miljövänliga fastigheten ett härligt bakhåll. Folk vill inte åka för tidigt. Det är en sömlös fristad. Det finns också dykentusiaster som älskar att dela sitt senaste engagemang med mantas, wobbegongs, valhajarna eller den grisiga sjöhästen som finns på dykplatserna runt ön. Musiken förvandlas vanligtvis till att bli livlig under kvällen efter ett tidsförsämrande ögonblick som passerar det världsliga avsnittet av en gyllene solnedgång.