Kofiau Island är den mindre och minst besökta bland de stora öarna i Raja Ampat, världens korall mångfald bull’s eye. Denna ö består främst av upphöjd korallkalksten och några vulkaniska kullar täckta av låg frodig regnskog, som alla erbjuder en mängd natur & vackra landskap. Om du någonsin velat gå dit få andra har varit, gå den här vägen.

Bad och solbad på stränderna, snorkling, dykning och undervattensfotografering i marinrika korallrev. Var försiktig så att du inte skadar korallen någonstans i dessa områden som är mer sannolika no-take-zoner. Utforskning av dingy, strandvandring, strandkombination.

Ta en äventyrlig vandring till en insjö mittemot Deer Village. Förhoppningsvis om du har tur, någonstans längs vägen kan du bevittna dansen av den bländande röda paradisfågeln, eller skymta en slingrande Kofiau Green-tree python, eller fånga flaxandet av passerande hornbills, eller höra skrik av den krönta kakaduan. Sydväst om Kofiau Proper ligger en grupp platta sandiga öar, inklusive Walo där ett par erkända dykplatser väntar på din utforskning. Det kan till och med finnas mer.

Ta dig dit

Det tar sex timmar med flyg från Jakarta, Indonesiens huvudstad till Sorong i nordvästra Papua. Du kan också flyga till Sorong från Bali. På Sorong kan du delta i en rundtur med pinisibåt därifrån till Kofiau, eller chartra en båt eller yacht från Papua Diving Resort. Schemalagda resor med full service (de flesta på live-ombord) anordnas för att besöka området.