Ta en tur ut i naturen med ett äventyr till Mentawai öarna. Var omgiven av tropiska regnskogar och fördjupa dig i lokalbefolkningens traditioner. Även om det fysiska avståndet mellan fastlandet och Mentawai inte är stort, är detta fortfarande en av de mest isolerade platserna i Indonesien, och var bara föremål för yttre influenser i början av 1900-talet. Långt från världen av köpcentra och nöjesparker är det här resenärer kommer för att få en riktigt off the beaten track äventyr.

Den avlägsna platsen för dessa öar innebär att Mentawai-folket har haft mycket liten kontakt med omvärlden. Skärgården tros ha brutits av från resten av Sumatra för cirka 500 000 år sedan och det är först sedan 1900-talet som påverkan utifrån började påverka lokalbefolkningen. Idag följer Mentawai fortfarande traditionella metoder och lever till stor del utanför landet. Lokalbefolkningen har en stark andlig relation till skogen med ett trossystem som betonar harmoni med skapelsen. Den andra stora attraktionen för besökare på dessa öar är surfing i världsklass. Med några av de bästa surfförhållandena i världen, monstervågor och svallvågor som finns kvar året runt, rankas detta av seriösa surfare som ett måste besöksmål.

Ta dig runt

För att komma åt alla skönheter som erbjuds kan du hyra en båt som ägs av lokalbefolkningen. Du hittar båten längs stranden. Priset beror på din förhandlingsskicklighet.

Ta dig dit

Oberoende resenärer måste kunna tala rimliga indonesiska för att förhandla med lokala guider i Sirebut. De måste också ordna sina egna resetillstånd med polisen. Förmodligen är det enklaste sättet att komma till Sirebut att gå med på en vandringstur. Dessa turer avgår normalt från Bukittinggi eller Padang och kommer att organisera transport till ön.

En färjetrafik över natten avgår från Padang. Det är bäst att regelbundet kontrollera tider med färjeoperatörer eftersom tidtabellerna kan ändras beroende på väderförhållandena. Vissa orter som är verksamma på öarna kommer att ordna flyg och flygplatshämtningar för dig.