Om du älskar undervattensskatter skulle resa till Pahawang Island vara rätt drag för dig. Denna ö sägs ofta vara ett paradis för snorklare på grund av skönheten i dess undervattensbiota. Pahawang Island ligger i stadsdelen South Lampung i lampungprovinsen på den stora ön Sumatra och är indelad i två områden, Pahawang Besar (Big Pahawang) och Pahawang Kecil (Small Pahawang).

En av de mest populära aktiviteterna att göra på denna ö är snorkling. Alla snorklare skulle fascineras av de färgglada korallerna och havslivet under öns kristallklara vatten. Det finns också en snorklingsplats som också är uppfödningsplatsen för clownfisk, populariserad av den tecknade Finding Nemo. Det finns också en plats där du kan hitta koraller som transplanterades av lokalbefolkningen.

Bortsett från de två Pahawangöarna finns det många andra öar som omger området. De flesta aktiviteterna ligger i Pahawang Besar, medan Pahawang Kecil består av små stugor och en lockande strand. Vissa säger att Pahawang Kecil hyrs av ett franskt par, som ger besökare söta små stugor att bo i. Det finns många agenter som erbjuder endagsturer till Pahawang Island för Rp150,000-250,000. Om du planerar att övernatta skulle resan kosta runt Rp450 000.

Ta dig runt

I Pahawang Besar kan du resa runt ön till fots eller med en motorcykel. Enligt lokalbefolkningen tar det cirka 30 minuter med motorcykel att resa runt ön. Under tiden i Pahawang Kecil är dina fötter det bästa transportläget att utforska runt ön.

Ta dig dit

Från Jakarta kan du ta dig till ön Pahawang via Meraks hamn. Därifrån kan du ta en färja till Bakauheni Hamn i Lampung-provinsen. Du kan resa till hamnen som leder till ön Pahawang med en hyrd bil eller kollektivtrafik.

Ett annat sätt att ta sig till Pahawang Island från Jakarta är att ta ett flyg till Lampung city. Sedan kan du följa instruktionerna nedan för dem som reser från Bandar Lampung.

Från Bandar Lampung kan du bege dig till stranden i deldistriktet Klara i stadsdelen Pesawaran. Denna strand är den plats dit resenärer som tänker åka till Pahawang Island bör gå. Resan från stranden till ön Pahawang tar cirka 90 minuter med en vanlig färja.