Triwindu Antique Market är centrum för spänning för älskare och samlare av antikviteter. Triwindu Antique Market är även känd som Windujenar Market och ligger på Jalan Diponegoro, inte långt från Mangkunegaran Palace i Solo, Centrala Java. När du kommer in i marknadskomplexet kommer du att hälsas av ett par statyer, en man och en kvinna som sitter i den korsbenta positionen. Atmosfären i Triwindu är endast avsedd för försäljning av antikviteter och skiljer sig från andra marknader.

Själva byggnaden, där marknaden ligger, är en två våningar hög trästruktur som har stått sedan 1945, vilket bidrar till byggnadens “antika” känsla. Promenerar över de många gångarna, kommer du att behandlas med olika former av antikviteter från olika tider i det förflutna. Artefakterna som finns inom dessa väggar varierar kraftigt i form, historia och kulturell bakgrund, men alla visar ett element av högt konstnärligt värde och beundransvärt hantverk. Antikviteter som finns på marknaden kan tillverkas av guld, silver, koppar, trä, keramik, papper eller tyg.

Mångfalden av antikviteter som finns till salu skiljer sig också från varandra i form av användning. Första våningen innehåller mestadels mindre föremål. Tillbehör är bara en liten del av de gamla artefakterna som visas, och inkluderar halsband, armband, ringar, örhängen och håraccessoarer. På andra våningen finns större föremål som sträcker sig från fordonsverktyg, som inte längre finns, till gammaldags cyklar, antika skåp, sängar, bord, stolar och andra möbler.

Ett intressant unikt inslag på Triwindu Antique Market är att bytessystemet fortfarande finns kvar som ett giltigt transaktionsmedel. Här kan du ta med egna antika föremål för att byta mot ett annat stycke som du beundrar. Föremål inrymda inom detta marknadsintervall i pris från bara några hundra tusen till tiotals miljoner rupiah. Värdet för ett objekt varierar beroende på ålder, historik och villkor för objektet. Även om vissa artiklar går tillbaka hundratals år, är de flesta i gott skick och många fungerar fortfarande. Den antika marknaden Triwindu är öppen dagligen från 09:00 till 16:00.

Ta dig dit

Adisumarmos internationella flygplats ligger 14 KM norr om solostaden. Flygplatsen är internationellt ansluten till Kuala Lumpur och Singapore, och inrikesflyg är tillgängliga från Jakarta, Pangkalanbun och Pontianak.

Om du föredrar resor över land finns det också en Jakarta-Solo-rutt med tåg. Resan tar mellan 11-12 timmar före ankomst till Solo Balapan Station. Det finns också Jakarta-Solo-rutter med buss. En gång i Solo ligger marknaden på Diponegoro Road, i stadens centrum. Du kan ta dig dit med kollektivtrafik, privat bil eller hyrd bil.