Ubud Traditional Art Market lokalt kallad “Pasar Seni Ubud” ligger mittemot Puri Saren Royal Ubud Palace och är öppen dagligen. Ubud Art Market är den bästa konstmarknaden på Bali, där du kan hitta vackra silkeshalsdukar, lätta skjortor, handgjorda vävda väskor, korgar eller hattar; statyer, drakar och många andra handgjorda varor.

De flesta av de varor som finns på Ubud Traditional Art Market tillverkas i de närliggande byarna Pengosekan, Tegallalang, Payangan och Peliatan. Platsen för Ubud Traditional Art Market som är centrerad bland de konstproducerande byarna och ligger mittemot det kungliga palatset som är en centrumpunkt till Ubud själv, gör det till en strategisk shoppingplats för balinesiskt hantverk och souvenirer.

Ubud Traditional Art Market fungerar också som en miljö för Hollywood-filmen Eat Pray Love, som visar en scen där skådespelerskan Julia Roberts mittemot en manlig karaktär promenerar genom båsarna som ofta besöks av utländska och inhemska besökare i verkliga livet. Naturligtvis är förhandlingar nödvändiga.