Udjo’s House of Angklung ligger i den livliga östra delen av Bandung och försöker manifestera vacker harmoni av vibrerande bambu som ekar från denna enkla amfiteater hela vägen till andra sidan världen. Det sprider värdena enkelhet, samarbete, enighet och samhörighet, samt upprätthåller ömsesidiga relationer mellan människa och miljö.

Saung Angklung Udjo byggdes med syfte och hängivenhet för att bevara västra Javas sundanska traditionella konst och kultur. Det var Udjo Nalagena som tog med sig passionen och principerna som gjorde Udjos Hus av Angklung till en plats där sundansk konst och kultur frodas och fick ordentlig respekt över hela världen. Hans ansträngningar att introducera och främja angklung lönade sig slutligen när UNESCO skrev in Angklung i den immateriella kulturarvslistan i november 2010.

Udjos hus Angklung ägnar sig också åt bevarande och bevarande av den naturliga miljön. Som en form av miljöansvar samarbetar Udjos hus Angklung med skogsministeriet, engagerar sig i kampanjen “Indonesia Planting”, känd som Kampanye Indonesia Menanam, och skapade Forestry Counseling Centre.

Udjo’s House of Angklung antar filosofin om enkla, prisvärda, pedagogiska, attraktiva, massiva och glada föreställningar som är kärnan i deras ultimata show som heter “Kaulinan Urang Lembur” eller bybornas lekstund. Showen är fullspäckad med spektakulära korta föreställningar, som börjar med wayang golek (trädocka) show, helaran (jordbruksskördsfirande) riter, traditionella danser, barnspel, introduktion till angklung, angklung orkesterföreställning, interaktiv angklungföreställning som involverar besökare som spelar angklung och arumba prestanda.

Ta dig dit

Om du föredrar att använda buss från Jakarta kan du använda bussleverantörer som samarbetar med Saung Angklung Udjo. Du kan också använda pendelbuss eller resebyråer som har arbetat med Saung Angklung Udjo. Efter ankomsten till Bandung är taxi det bästa transportmedlet för att komma till Saung Angklung Udjo, eftersom det ger komfort och hastighet för att nå destinationen. Om du vill vara lite äventyrlig och försöka uppleva det lokala sättet att ta dig runt, kan du prova angkot. Dessa färgglada kollektivtrafik kom i olika rutt och destination, och mest sannolikt att hittas i varje större gata. Du kanske måste ändra kurs två eller tre gånger innan du kommer till Saung Angklung Udjo, beroende på var du är. Om du väljer angkot tar du den på väg till Padasuka eller Cicaheum Terminal.